Skvělá příloha k drůbeži, pečenému masu, či klobáse. Zelí podle tohoto receptu má pikantní jemnou chuť. Vyzkoušený recept!
Ingredience:
1 kg | bílého zelí |
500 g | oloupaných jablek |
2 dl | bílého vína |
2 ks | bobkové listy |
2 ks | hřebíčky |
1 ks | cibule |
pepř podle chuti | |
sádlo | |
cukr | |
sůl |
Postup:
- Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme vařící vodou, necháme okapat
- V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, necháme zesklovatět, vložíme zelí, podlijeme část vína, přidáme, bobkový list, hřebíček, dusíme pod pokličkou do měkka za občasného promíchání, podlévání vínem
- Když zelí změkne, přidáme plátky jablek, podusíme ještě 2 -3 minuty, než jablka změknou, nesmí se nám rozvařit
- Na závěr zelí podle chuti ochutíme solí, cukrem a pepřem.
Lze připravit syrové bílé tak i červené zelí. Bílé podléváme bílým vínem, červené červeným vínem.