REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štrasburské zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha k drůbeži, pečenému masu, či klobáse. Zelí podle tohoto receptu má pikantní jemnou chuť. Vyzkoušený recept!


Ingredience:
1 kgbílého zelí
500 goloupaných jablek
2 dlbílého vína
2 ksbobkové listy
2 kshřebíčky
1 kscibule
pepř podle chuti
sádlo
cukr
sůl

Postup:
  1. Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme vařící vodou, necháme okapat
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, necháme zesklovatět, vložíme zelí, podlijeme část vína, přidáme, bobkový list, hřebíček, dusíme pod pokličkou do měkka za občasného promíchání, podlévání vínem
  3. Když zelí změkne, přidáme plátky jablek, podusíme ještě 2 -3 minuty, než jablka změknou, nesmí se nám rozvařit
  4. Na závěr zelí podle chuti ochutíme solí, cukrem a pepřem.
Doporučení:

Lze připravit syrové bílé tak i červené zelí. Bílé podléváme bílým vínem, červené červeným vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy