REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štóla s marcipánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená štóla z mouky, cukru, pistácií, marcipánu a dalších ingrediencí, potřená rozpuštěným máslem, posypaná moučkovým cukrem.


Ingredience:
400 ghladké mouky
200 gmarcipánové hmoty
100 gmásla
50 gnesolených pistácií
50 gmoučkového cukru
30 gdroždí
125 mlmléka
4 kapkymandlového aroma
4 lžícerumu
1 ksvejce
1 kssáčku vanilkového cukru
hladká mouka na vál
špetka soli
Na dohotovení:
40 gmásla na potření
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, lžíce hladké mouky a trochu vlažného mléka umícháme kvásek, který necháme v teple vzejít
2. Do mísy dáme zbylou prosátou hladkou mouku s moučkovým cukrem, vanilkový cukr a sůl, promícháme, přilijeme vejce rozšlehané se zbylým mlékem, rumem a aroma, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Pak do těsta zapracujeme nesolené pistácie a na pomoučeném vále rozválíme na silnější plát, po délce jedné strany plátu položíme marcipánový váleček, nejprve přes něj přehneme kratší, pak delší stranu těsta 4. Štólu přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a necháme 20 minut kynout, potom vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 15 minut, poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě 40 minut
5. Upečenou štólu přendáme na kovou mřížku, ihned potřeme rozpuštěným máslem a silně pocukrujeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a pak nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy