REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilujeme zelený hrášek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyloupaný zelený hrášek, ponořený do vařící vody a pak sterilovaný v nálevu z cukru, vody a soli.


Ingredience:
vyloupaný sladký hrášek
vařící voda na spaření, studená na ochlazení
Na nálev:
1 lvody
20 gcukru
10 gsoli

Postup:

1. Vyloupaný zelený hrášek dáme do utěrky a ponoříme ho i s utěrkou na 2 minuty do vařící vody
2. Hrášek rychle ochladíme ve vodě studené, necháme důkladně okapat
3. Kuličky hrášku rozdělíme do zavařovacích sklenic a zalijeme nálevem připraveným z mírně vlažné vody, ve které jsme rozmíchali cukr a sůl
4. Sklenice důkladně uzavřeme a sterilujeme první den 45-60 minut při teplotě 100 °C, druhý den 15 minut při teplotě vody 100 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy