Červené kapie nebo červené papriky naložené v okořeněném cukrovo-octovém nálevu, sterilované.
Ingredience:
červené kapie nebo červené papriky - libovolné množství | |
zavařovací sklenice s uzávěrem | |
voda | |
sůl | |
Na nálev: | |
2/3 l | vody |
1/3 l | octa |
100 g | cukru |
1 lžíce | soli |
hořčičné semínko | |
bobkový list | |
nové koření | |
celý pepř |
Postup:
1. Papriky rozpůlíme, vyjmeme jadřince, půlky dále rozkrojíme na poloviny
2. Nakrájené osminky paprik vložíme do osolené vařící vody a povaříme tak 5 minut, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
3. Okapané papriky naskládáme do nahřátých zavařovacích sklenic (můžeme je proložit plátky cibule) a zalijeme je octovým nálevem
4. Do každé sklenice ještě přidáme lžíci oleje
5. Sklenice důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 90 °C.
Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.