REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované kapie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Červené kapie nebo červené papriky naložené v okořeněném cukrovo-octovém nálevu, sterilované.


Ingredience:
červené kapie nebo červené papriky - libovolné množství
zavařovací sklenice s uzávěrem
voda
sůl
Na nálev:
2/3 lvody
1/3 locta
100 gcukru
1 lžícesoli
hořčičné semínko
bobkový list
nové koření
celý pepř

Postup:

1. Papriky rozpůlíme, vyjmeme jadřince, půlky dále rozkrojíme na poloviny
2. Nakrájené osminky paprik vložíme do osolené vařící vody a povaříme tak 5 minut, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
3. Okapané papriky naskládáme do nahřátých zavařovacích sklenic (můžeme je proložit plátky cibule) a zalijeme je octovým nálevem
4. Do každé sklenice ještě přidáme lžíci oleje
5. Sklenice důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 90 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy