REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaná čalamáda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další čalamáda z receptáře našich babiček. Takto zavařená vydrží i několik let, ovšem, pokud se dříve nesní! U nás tedy celý rok nevydrží, jak je dobrá.


Ingredience:
1 kgbílého zelí
1 kgbarevné papriky
1 kgokurek
500 gbílé cibule
500 gčervené cibule
500 gmrkve
500 gceleru
Na nálev - na 1 l vody:
0,25 locta
75 gcukru
20 gsoli
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky celého pepře
2 kshřebíčky
1 ksbobkový list
1 lžičkahořčičného semínka

Postup:
  1. Okurky neloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, ostatní zeleninu na jemné proužky, vše promícháme
  2. Z uvedených surovin svaříme lák, vařícím lákem zalijeme zeleninu, promícháme, necháme 1 hodinu rozležet a pustit šťávu
  3. Směs napěchujeme do sklenic 1 cm od okraje, zalijeme lákem, aby zelenina byla ponořená, a sterilujeme při 90 °C tak 20 minut.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy