REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štěpánský hovězí plátek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso orestované a poté dušené spolu s pepřem a kmínem patří neodmyslitelně ke klasice české kuchyně. Vhodnou přílohou je nejen rýže či houskový knedlík, ale i kuskus či bulgur.


Ingredience:
500 ghovězího zadního masa
250 gcibule
50gmásla
2 lžícetmavé chlazené jíšky Vitana
1,25 lvody
2 ksvajec
pepř černý mletý Vitana
kmín mletý Vitana
olej
sůl

Postup:

1. Do kastrolu dáme olej, rozehřejeme, přidáme cibuli nakrájenou na kostky a restujeme dohněda
2. Dále přidáme hovězí plátky a okořeníme
3. Plátky opečeme z obou stran, zalijeme vodou a dusíme na středním ohni, než plátky změknou
4. Pak je vyjmeme, šťávu dochutíme kořením dle vlastní chuti, přidáme máslo, jíšku a povaříme asi 2 minuty
5. Při servírování klademe na maso kolečka natvrdo uvařených vajec.

Doporučení:

Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem, kuskusem nebo bulgurem.

Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy