REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky ze slepice na paprice, bramborové nočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z uvařené slepice servírované s paprikovou omáčkou připravenou z vývaru po slepici a cibulového základu ochuceného paprikou a smetanou. Další přílohou jsou pak domácí bramborové noky.


Ingredience:
1 ksslepice
1 ksvětší cibule
10 kskuličky černého pepře
6 kskuliček nového koření
1 ksbobkový list
300 gkořešnové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 ghladké mouky
1,5 lvody
200 mlsmetany
2 lžícemleté sladeké papriky
Na noky:
200 gpolohubé mouky
200 ghladké mouky
2 lžičkysoli (+ sůl do vody)
250 mlmléka
3 ksvejce
voda
muškátový oříšek

Postup:
  1. Do hrnce vložíme očištěnou slepici připravenou na kuchyňské zpracování, naporcovanou na čtvrtiny, nalijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, slepici uvaříme doměkka, měkkou slepici vytáhneme, vývar zcedíme
  2. Na drobno pokrájenou cibuli na oleji orestujeme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmahneme, přidáme mletou papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla, zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou
  3. Povaříme cca 10-15 minut za občasného promíchání, povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme
  4. Do omáčky vložíme na silnější plátky nakrájené maso slepice, necháme prohřát
  5. Jednotlivé porce servírujeme, v tomoto případě, s domácími noky.

Příprava noků:

  1. Obě mouky, vejce, sůl, a špetku strouhaného muškátového oříšku vymícháme do hladké polotuhé hmoty
  2. Mléko – množství je orientační, přidáváme postupně (těsto nesmí být příliš tuhé, aby nám šlo lehce přes haluškovač, ale ani ne řídké jako na palačinky)
  3. Ve vhodné nádobě uvedeme k varu dostatečné množství vody, do které dáme 2 lžičky soli
  4. Přes haluškovač těsto propasírujeme do vody a vaříme 5 minut
  5. Pak scedíme a podáváme společně s omáčkou a masem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?

Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke. A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem a šlehačkou

Dnes pro vás máme recept na naprosto luxusní věnečky. V receptu ve videu autorka videa zapomněla zmínit, že do pudinku zašlehává 180 g másla. Ovšem jinak jde o skvělý recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy