REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky ze slepice na paprice, bramborové nočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z uvařené slepice servírované s paprikovou omáčkou připravenou z vývaru po slepici a cibulového základu ochuceného paprikou a smetanou. Další přílohou jsou pak domácí bramborové noky.


Ingredience:
1 ksslepice
1 ksvětší cibule
10 kskuličky černého pepře
6 kskuliček nového koření
1 ksbobkový list
300 gkořešnové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 ghladké mouky
1,5 lvody
200 mlsmetany
2 lžícemleté sladeké papriky
Na noky:
200 gpolohubé mouky
200 ghladké mouky
2 lžičkysoli (+ sůl do vody)
250 mlmléka
3 ksvejce
voda
muškátový oříšek

Postup:
  1. Do hrnce vložíme očištěnou slepici připravenou na kuchyňské zpracování, naporcovanou na čtvrtiny, nalijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, slepici uvaříme doměkka, měkkou slepici vytáhneme, vývar zcedíme
  2. Na drobno pokrájenou cibuli na oleji orestujeme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmahneme, přidáme mletou papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla, zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou
  3. Povaříme cca 10-15 minut za občasného promíchání, povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme
  4. Do omáčky vložíme na silnější plátky nakrájené maso slepice, necháme prohřát
  5. Jednotlivé porce servírujeme, v tomoto případě, s domácími noky.

Příprava noků:

  1. Obě mouky, vejce, sůl, a špetku strouhaného muškátového oříšku vymícháme do hladké polotuhé hmoty
  2. Mléko – množství je orientační, přidáváme postupně (těsto nesmí být příliš tuhé, aby nám šlo lehce přes haluškovač, ale ani ne řídké jako na palačinky)
  3. Ve vhodné nádobě uvedeme k varu dostatečné množství vody, do které dáme 2 lžičky soli
  4. Přes haluškovač těsto propasírujeme do vody a vaříme 5 minut
  5. Pak scedíme a podáváme společně s omáčkou a masem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy