REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky ze slepice na paprice, bramborové nočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z uvařené slepice servírované s paprikovou omáčkou připravenou z vývaru po slepici a cibulového základu ochuceného paprikou a smetanou. Další přílohou jsou pak domácí bramborové noky.


Ingredience:
1 ksslepice
1 ksvětší cibule
10 kskuličky černého pepře
6 kskuliček nového koření
1 ksbobkový list
300 gkořešnové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 ghladké mouky
1,5 lvody
200 mlsmetany
2 lžícemleté sladeké papriky
Na noky:
200 gpolohubé mouky
200 ghladké mouky
2 lžičkysoli (+ sůl do vody)
250 mlmléka
3 ksvejce
voda
muškátový oříšek

Postup:
  1. Do hrnce vložíme očištěnou slepici připravenou na kuchyňské zpracování, naporcovanou na čtvrtiny, nalijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, slepici uvaříme doměkka, měkkou slepici vytáhneme, vývar zcedíme
  2. Na drobno pokrájenou cibuli na oleji orestujeme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmahneme, přidáme mletou papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla, zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou
  3. Povaříme cca 10-15 minut za občasného promíchání, povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme
  4. Do omáčky vložíme na silnější plátky nakrájené maso slepice, necháme prohřát
  5. Jednotlivé porce servírujeme, v tomoto případě, s domácími noky.

Příprava noků:

  1. Obě mouky, vejce, sůl, a špetku strouhaného muškátového oříšku vymícháme do hladké polotuhé hmoty
  2. Mléko – množství je orientační, přidáváme postupně (těsto nesmí být příliš tuhé, aby nám šlo lehce přes haluškovač, ale ani ne řídké jako na palačinky)
  3. Ve vhodné nádobě uvedeme k varu dostatečné množství vody, do které dáme 2 lžičky soli
  4. Přes haluškovač těsto propasírujeme do vody a vaříme 5 minut
  5. Pak scedíme a podáváme společně s omáčkou a masem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy