REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky ze slepice na paprice, bramborové nočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z uvařené slepice servírované s paprikovou omáčkou připravenou z vývaru po slepici a cibulového základu ochuceného paprikou a smetanou. Další přílohou jsou pak domácí bramborové noky.


Ingredience:
1 ksslepice
1 ksvětší cibule
10 kskuličky černého pepře
6 kskuliček nového koření
1 ksbobkový list
300 gkořešnové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 ghladké mouky
1,5 lvody
200 mlsmetany
2 lžícemleté sladeké papriky
Na noky:
200 gpolohubé mouky
200 ghladké mouky
2 lžičkysoli (+ sůl do vody)
250 mlmléka
3 ksvejce
voda
muškátový oříšek

Postup:
  1. Do hrnce vložíme očištěnou slepici připravenou na kuchyňské zpracování, naporcovanou na čtvrtiny, nalijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, slepici uvaříme doměkka, měkkou slepici vytáhneme, vývar zcedíme
  2. Na drobno pokrájenou cibuli na oleji orestujeme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmahneme, přidáme mletou papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla, zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou
  3. Povaříme cca 10-15 minut za občasného promíchání, povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme
  4. Do omáčky vložíme na silnější plátky nakrájené maso slepice, necháme prohřát
  5. Jednotlivé porce servírujeme, v tomoto případě, s domácími noky.

Příprava noků:

  1. Obě mouky, vejce, sůl, a špetku strouhaného muškátového oříšku vymícháme do hladké polotuhé hmoty
  2. Mléko – množství je orientační, přidáváme postupně (těsto nesmí být příliš tuhé, aby nám šlo lehce přes haluškovač, ale ani ne řídké jako na palačinky)
  3. Ve vhodné nádobě uvedeme k varu dostatečné množství vody, do které dáme 2 lžičky soli
  4. Přes haluškovač těsto propasírujeme do vody a vaříme 5 minut
  5. Pak scedíme a podáváme společně s omáčkou a masem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy