REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky se švestkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené steaky, dopečené v troubě a podávané se švestkovou omáčkou.


Ingredience:
4 kshovězích steaků
olivový olej
mletý barevný pepř
Na švestkovou omáčku:
440 gšvestkových povidel
1 ksmalé cibule
1 lžícevelká hnědého cukru
250 mldrůbežího vývaru
250 mlčerveného vína
5 mlsójové omáčky
olivový olej
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme lžíci cukru, necháme zkaramelizovat, zalijeme červeným vínem, počkáme, až se mírně odpaří, pak přidáme drůbeží vývar, sójovou omáčku, švestková povidla a za stálého míchání vaříme deset minut, nakonec vše rozmixujeme, dochutíme solí a švestkovou omáčku udržujeme v teple
2. Maso promačkáme klouby ruky, lehce potřeme olivovým olejem, posypeme mletým barevným pepřem a pak maso zprudka opečeme z každé strany dvě minuty (pokud chceme steaky středně nebo hodně propečené, opékáme je tři až pět minut)
3. Opečené maso přendáme do zapékací mísy a dáme na osm minut do vyhřáté trouby na 140 °C, pak vyndáme, osolíme, zakryjeme alobalem a necháme ještě deset minut odpočívat.

Doporučení:

Steaky podáváme se švestkovou omáčkou a opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy