REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky plněné cibulí a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované steaky nejlépe z pravé svíčkové silné cca 2,5-3 cm, rozříznuté, naplněné opečenou cibulí a česnekem, ugrilované na roštu grilu, servírované s opečenými žampióny.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssteaky vysoké asi 2,5-3 cm
4 ksstroužky česneku
1-2 kscibule
4 lžícemásla
2 lžícesojové omáčky
1/4 lžičkyčerného pepře
1/4 lžičkybylinkové soli
230 gčerstvých žampiónů Portobello
římský kmín
sůl

Postup:

1. Steaky nařízneme, vytvoříme tak kapsy
2. Na jemno nasekanou cibuli a česnek opečeme na 2 lžících másla, přidáme bylinkovou sůl a pepř, zamícháme, směsí naplníme připravené maso, kapsy zajistíme párátky
3. Víno smícháme se sójovou omáčkou a marinádou potřeme maso (maso můžeme i do marinády na chvíli naložit)
4. Steaky grilujeme na dobře rozpáleném grilu cca 12 minut
5. Na zbylém másle a kmínu z obou stran opečeme žampióny, které podáváme společně se steaky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy