REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky na hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované hovězí steaky potřené směsí z olivového oleje, česneku, hořčice a soli.


Ingredience:
4 ks steaků z hovězí svíčkové
4 ksstroužků česneku
8 lžicolivového oleje
7 lžičekjemné hořčice
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme
2. Do misky dáme olivový olej, oloupané prolisované stroužky česneku, hořčici a vše dobře promícháme
3. Připravenou směs důkladně vetřeme do masa a necháme 30 minut odležet, těsně před samotným grilováním maso z obou stran osolíme
4. Na středně rozehřátý gril (nebo na grilovací pánev) položíme maso, po 8-10 minutách potřeme zbylou směsí a obrátíme (z druhé strany opékáme cca dalších 7 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy