REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak z roštěnce naložený v bylinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek z vysokého (nízkého) roštěnce je prorostlý tukem, takže bývá označován za nejšťavnatější steak. Právě tuk dává tomuto steaku typickou chuť a ve spojení s bylinkovou marinádou patří mezi grilované delikatesy!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssteaky z hovězího roštěnce
hrubozrnná sůl
Na bylinkovou marinádu:
30 mlextra panenského olivového oleje
2 snítkyčerstvého rozmarýnu
2 snítkyčerstvého tymiánu
1 lžičkačerstvě namletého černého pepře
1 lžičkasušeného oregana

Postup:

1. Čerstvé snítky bylinek nasekáme na jemno, utlučeme v hmoždíři spolu s pepřem a oreganem
2. Směs koření zalijeme v misce extra panenským olejem a do takto připravené marinády vložíme steaky, dobře vše promícháme, aby se marináda dostala všude
3. Maso naložené do bylinkové marinády zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme v lednici 1-2 hodiny marinovat
4. Před grilováním maso vytáhneme a necháme ho odpočinout při pokojové teplotě
5. Na dobře vyhřátý, tukem pomazaný rošt vložíme osolené steaky a grilujeme je, během grilování maso jednou otočíme, za cca 6-8 minut budou steaky středně propečené
6. Hotové steaky necháme na talíři 3-5 minut odpočinout, teprve pak je servírujeme.

Poznámka:

Tento recept je podle pana Zdeňka Pohlreicha.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy