REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak s karamelizovaným česnekem a šalotkou ve vinné redukci na křupavé topince

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Inspirativní recept na moderní úpravu hovězího masa servírovaného na topince spolu s karamelizovanou cibulkou a česnekem.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
4 kshovězí steaky (například K-Purland á 200 g)
mořská sůl
olivový olej
timián
máslo
sůl
Na karamelizovanou cibuli a česnek:
12 ksstroužků česneku
12 ksmenší šalotky
čerstvý rozmarýn
červené víno
olivový olej
vinný ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Hovězí steaky potřeme olejem, přidáme snítku tymiánu a pečeme na grilu nejprve prudce, až se maso zatáhneme ze všech stran, pak zvolna dopečeme na požadovaný stupeň propečení
2. Na závěr osolíme a potřeme máslem.

Příprava karamelizované cibule a česneku:
1. Celou šalotku, stroužky česneku a pár snítek rozmarýnu opečeme dozlatova na oleji
2. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat
3. Poté zalijeme vínem a zvolna redukujeme na medovou konzistenci
4. Nakonec dochutíme solí, cukrem a vinným octem. Podáváme na topince z chleba opečené nasucho nebo s bílým pečivem.

Poznámka:

Foto zdroj Kaufland

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy