REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak Diane

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované, nebo na pánvi opečené plátky svíčkové, servírované s houbovou omáčkou.


Ingredience:
500 ghovězí svíčkové
100 ghub ((nejlépe hřibovité, lze použít i žampiony)
2 lžícebrandy
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícepetrželky
4 ksšalotky nebo 2 ks cibule
2 ksstroužky česneku
2 dlsmetany
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Svíčkovou naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet
2. Mezitím si připravíme omáčku; na másle osmahneme šalotku, přidáme nakrájené houby, worchestr, hořčici, vše podusíme do měkka, nakonec zalijeme smetanou, přidáme brandy a sekanou petrželku, osolíme, opepříme a ještě 2-3 minuty prohřejeme
3. Steaky grilujeme z každé strany 3-4 minuty
4. Opečené steaky podáváme podlité omáčkou a například s brambory.

Doporučení:

Steaky můžeme opéci i na pánvi, maso pak vyndáme, dáme stranou a do výpeku přidáme ostatní suroviny, omáčku připravíme přímo na pánvi.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy