REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Statkářská bída

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční pokrm připravovaný podle starého receptáře.


Ingredience:
200 gvařených brambor
200 gvařené šunky
80 gpolohrubé mouky
50 gmásla
10 ksvajec
2 ksmenší cibule
5 dlkyselé smetany
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli
2. Přidáme mouku, kterou na 2 až 3 minuty s cibulí smícháme na ohni, pak přilijeme smetanu
3. Za stálého míchání omáčku krátce povaříme
4. Šunku pokrájíme na malé kostičky, natvrdo uvařená vejce oloupeme a pokrájíme na dílky, brambory na větší kousky
5. Všechny přísady s omáčkou opatrně promícháme a necháme prohřát.

Doporučení:

Podáváme s bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy