REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeská zapražená bramborová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory šťouchané s jíškovou omáčkou, zjemněné máslem.


Ingredience:
1 kgbrambor
100 gmásla
50 ghladké mouky
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme a uvaříme v horké osolené vodě doměkka, pak vodu z brambor scedíme do hrnku
2. Z hladké mouky a poloviny změklého másla připravíme jíšku, zředíme ji vývarem z brambor na omáčku, kterou přilijeme k dobře rozšťouchaným bramborám
3. Na závěr kaši zjemníme druhou polovinou másla a podle chuti případně ještě přisolíme.

Doporučení:

Bramborová kaše je ideálním doplňkem ke kuřecímu masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy