REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeská kapustová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podle tohoto tradičního receptu uvařená kapustová polévka skvěle zahřeje v mrazivých dnech i dnes. Recept nám poslal Dalibor M.


Ingredience:
400 gbrambor
200 gkapusty
200 gzakysané smetany
50 gslaniny
1,5 lvývaru z kostí
1 ksklobása
1 kscibule
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Cibuli nakrájíme na jemno, v hrnci na sádle necháme zesklovatět s kostičkami slaniny, zalijeme vývarem, přidáme ½ nakrájených brambor
  2. Když brambory změknou, vývar scedíme, propasírujeme, (v dnešní době rozmixujeme) přes síto brambory do polévky
  3. Přidáme do polévky nakrájenou kapustu na proužky, druhou polovinu brambor nakrájených na kostky, osolíme, opepříme, vaříme až kapusta a brambory změknou
  4. Na závěr do polévky vmícháme smetanu, krátce povaříme
  5. Polévku nalijeme do talířů a přidáme kolečka opečené klobásy.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy