REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí žebírka se žampióny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úprava naloženého srnčího hřbetu restováním.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1 kgsrnčího hřbetu
400 gžampiónů
50 gslaniny
10 gmásla
2,5 dlbílého vína
4 lžíceoleje
bobkový list
celý pepř
sůl

Postup:

1. Den před přípravou nasekáme z odblaněného srnčího hřbetu kotlety
2. Částečně je odkostíme, lehce naklepeme, zalijeme vínem, 2 lžícemi oleje, poklademe kořením a uložíme na chladné místo
3. Druhý den je necháme okapat, osolíme a rychle opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
4. Na másle orestujeme na plátky nakrájenou slaninu a žampióny
5. Žampiony a slaninu pak urovnáme na žebírka, položená na talířích
6. Do oleje od opékání přidáme 4 lžíce vody, necháme přejít varem a podlijeme žebírka.

Doporučení:

– Příloha: Smažené bramborové hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy