REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí řezy na calvadosu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Válečky ze srnčího hřbetu nebo kýty okořeněné, marinované v calvadosu, zprudka opečené na pánvi, servírované spolu s splátky opečených jablek.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gsrnčího hřbetu nebo kýty
300 gjablek
50 gmásla
50 mlcalvadosu
2 lžíceolivového oleje
citronová šťáva
mletý pepř
škrob
voda
sůl
snítky čerstvého tymiánu na ozdobu

Postup:

1. Ze srnčího hřbetu nebo kyty ukrojíme 4 ks stejně velké válečky, opeříme je, zakápneme polovinou výše uvedené dávky calvadosu a promícháme s olivovým olejem, necháme nejméně 8 hodin marinovat, ale raději i déle
2. Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na 1 cm silné plátky, potřeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla
3. Maso osolíme a na pánvi zprudka opečeme ze všech stran, pak pánev přendáme do trouby vyhřáté na 200 °C, kde maso pečeme dalších 10-15 minut
4. Hotové maso vytáhneme, uchováme v teple, do výpeku nalijeme zbylý calvados zahuštěný špetkou škrobu rozmíchaného ve studené vodě, povaříme, dochutíme solí a pepřem
5. Plátky jablek pomalu opečeme na rozpáleném másle
6. Na talířích servírujeme plátky jablek, na které položíme porce masa nakrájené na tenké plátky šikmo přes vlákna, pokrm podlijeme omáčkou z výpeku a zdobíme snítky čerstvého tymiánu.

Poznámka:

Calvados (jablkovice) – Francouzský destilát z jablečných vín se vyrábí ve francouzské Normandii z vybraných moštových odrůd. Má jemnou jablečnou chuť a je nepatrně nažloutlý. Lze samozřejmě při vaření nahradit jiným destilátem z ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy