REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí po zámecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Srnčí maso osmahnuté na slanině a podušené na víně.


Ingredience:
750 gsrnčí kýty
500 gvepřového bůčku
80 gslaniny
5 kskuliček pepře
3 kskuliček nového koření
3 kscibule
5 lžicstrouhaných chlebových kůrek
2 lžícehladké mouky
1 ksbobkového listu
1 lčerveného vína
sůl

Postup:

1. Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme v hladké mouce a spolu s bůčkem nakrájeným na kostky a cibulí nakrájenou na plátky osmažíme na nakrájené a rozškvařené slanině
2. Směs masa pak vrstvíme do kastrolu, zasypeme nastrouhanými chlebovými kůrkami, přidáme koření a zalijeme červeným vínem
3. Přikryjeme poklicí a vše na mírném žáru dusíme 1-1,5 hodiny
4. Po změknutí masa celé koření vyjmeme, podle chuti osolíme případně dochutíme citrónovou šťávou.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem a zdobíme rybízovým nebo brusinkovým kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy