REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí kýta s pomerančovou vůní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky srnčí kýty opečené na slanině a pak dušené s divokým kořením. Na závěr ovoněné marmeládou s kousky pomerančové kůry.


Ingredience:
600 gsrnčího masa z kýty
60 gšpeku
1 lkvalitního masového vývaru
8 kskuliček černého pepře
8 kskuliček jalovce
8 ksnového koření
2 ksbobkového listu
2 ksvelké cibule
2 lžícepomerančové marmelády s kousky kůry
2 lžícedomácího sádla
sůl

Postup:

1. Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli
2. Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky
3. Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru
4. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme
5. Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Kdo má raději omáčky, může zahustit. Podáváme s pečenými brambory, rýží nebo i hranolky.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy