REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí kýta s nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Srnčí kýta naplněná kaštanovou nádivkou, upečená dozlatova, servírovaná s omáčkou ze smetany, brusinek a kaštanů.


Ingredience:
1000 gsrnčí kýty
250 mlsmetany
1 lžícehladké mouky
1 kssnítky čerstvého tymiánu
zeleninový vývar
mletý pepř
olej
sůl
Na nádivku:
250 gjedlých kaštanů
100 gsušených brusinek
50 gmásla
2 kshousek
1 ksvejce
1 lžícečerstvých lístků tymiánu
100 mlmléka
sůl

Postup:

1. Jedlé kaštany na špičce nařízneme a pečeme v troubě při 200 °C asi 10 minut, ještě teplé oloupeme a přepůlíme
2. K houskám nakrájených na kostičky a krátce osušených v troubě přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, polovinu sušených brusinek, dvě třetiny kaštanů, tymián a mléko
3. Vše dobře promícháme, podle chuti osolíme a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
4. Do očištěné srnčí kýty prořízneme kapsu, naplníme připravenou nádivkou, převážeme provázkem, aby nádivka nevytekla, osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji a přendáme do pekáčku 5. Maso podlijeme vývarem, posypeme čerstvým tymiánem, přiklopíme, dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C asi 60 minut, za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vývarem, pak maso odklopíme a dopečeme doměkka
6. Výpek slijeme a vyrestujeme na tuk, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, povaříme, zjemníme smetanou, omáčku přecedíme, přidáme zbytek kaštanů i brusinek, podle potřeby osolíme a krátce povaříme
7. Srnčí kýtu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Více o jedlých kaštanech se dozvíte zde: Jedlé kaštany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy