REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí kýta s nádivkou z kaštanů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Srnčí kýta plněná nádivkou z kaštanů, brusinek a dalších ingrediencí, upečená ochucená tymiánem doměkka.


Ingredience:
1 kgsrnčí kýty
50 gsušených brusinek
1 kssnítky čerstvého tymiánu
1 lžícehladké mouky
250 mlsmetany
zeleninový vývar
mletý černý pepř
olej
sůl
voda
Na nádivku:
1 lžícečerstvých lístků tymiánu
100 mlmléka
250 gjedlých kaštanů
50 grozpuštěného másla
50 gsušených brusinek
2 kshousek
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Kaštany nařízneme, dáme na pánev, pokropíme vodou, přiklopíme a pečeme při vysoké teplotě za stálého potřásání pánví asi 5-10 minut, ještě teplé oloupeme a přepůlíme
2. Na nádivku housky nakrájíme na kostičky a krátce je osušíme v troubě, pak k nim přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, sušené brusinky, dvě třetiny kaštanů, tymián, mléko, osolíme, vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
3. Srnčí kýtu očistíme, prořízneme do ní kapsu a tu naplníme připravenou nádivkou, pak maso převážeme provázkem tak, aby nádivka nevytékala, osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji a přendáme do pekáčku
4, Podlijeme vývarem, posypeme tymiánem, přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 60 minut, potom odklopíme a dopečeme doměkka i dozlatova
5. Výpek slijeme, vyrestujeme na tuk, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, povaříme, zjemníme smetanou, pak omáčku přecedíme, přidáme zbytek kaštanů a brusinky, podle potřeby osolíme a krátce povaříme
6. Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy