REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí kýta s nádivkou z kaštanů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Srnčí kýta plněná nádivkou z kaštanů, brusinek a dalších ingrediencí, upečená ochucená tymiánem doměkka.


Ingredience:
1 kgsrnčí kýty
50 gsušených brusinek
1 kssnítky čerstvého tymiánu
1 lžícehladké mouky
250 mlsmetany
zeleninový vývar
mletý černý pepř
olej
sůl
voda
Na nádivku:
1 lžícečerstvých lístků tymiánu
100 mlmléka
250 gjedlých kaštanů
50 grozpuštěného másla
50 gsušených brusinek
2 kshousek
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Kaštany nařízneme, dáme na pánev, pokropíme vodou, přiklopíme a pečeme při vysoké teplotě za stálého potřásání pánví asi 5-10 minut, ještě teplé oloupeme a přepůlíme
2. Na nádivku housky nakrájíme na kostičky a krátce je osušíme v troubě, pak k nim přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, sušené brusinky, dvě třetiny kaštanů, tymián, mléko, osolíme, vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
3. Srnčí kýtu očistíme, prořízneme do ní kapsu a tu naplníme připravenou nádivkou, pak maso převážeme provázkem tak, aby nádivka nevytékala, osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji a přendáme do pekáčku
4, Podlijeme vývarem, posypeme tymiánem, přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 60 minut, potom odklopíme a dopečeme doměkka i dozlatova
5. Výpek slijeme, vyrestujeme na tuk, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, povaříme, zjemníme smetanou, pak omáčku přecedíme, přidáme zbytek kaštanů a brusinky, podle potřeby osolíme a krátce povaříme
6. Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy