REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí kýta s nádivkou z kaštanů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Srnčí kýta plněná nádivkou z kaštanů, brusinek a dalších ingrediencí, upečená ochucená tymiánem doměkka.


Ingredience:
1 kgsrnčí kýty
50 gsušených brusinek
1 kssnítky čerstvého tymiánu
1 lžícehladké mouky
250 mlsmetany
zeleninový vývar
mletý černý pepř
olej
sůl
voda
Na nádivku:
1 lžícečerstvých lístků tymiánu
100 mlmléka
250 gjedlých kaštanů
50 grozpuštěného másla
50 gsušených brusinek
2 kshousek
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Kaštany nařízneme, dáme na pánev, pokropíme vodou, přiklopíme a pečeme při vysoké teplotě za stálého potřásání pánví asi 5-10 minut, ještě teplé oloupeme a přepůlíme
2. Na nádivku housky nakrájíme na kostičky a krátce je osušíme v troubě, pak k nim přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, sušené brusinky, dvě třetiny kaštanů, tymián, mléko, osolíme, vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
3. Srnčí kýtu očistíme, prořízneme do ní kapsu a tu naplníme připravenou nádivkou, pak maso převážeme provázkem tak, aby nádivka nevytékala, osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji a přendáme do pekáčku
4, Podlijeme vývarem, posypeme tymiánem, přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 60 minut, potom odklopíme a dopečeme doměkka i dozlatova
5. Výpek slijeme, vyrestujeme na tuk, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, povaříme, zjemníme smetanou, pak omáčku přecedíme, přidáme zbytek kaštanů a brusinky, podle potřeby osolíme a krátce povaříme
6. Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy