REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí aszu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc naložené okořeněné nudličky ze srnčí kýty, zprudka na oleji opečené, servírované jako minutka.


Ingredience:
1 kgsrnčí kýty
worcesterská omáčka
černý mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kýtu odblaníme, očistíme a omyjeme, pak maso nakrájíme na hranolky asi 2 cm silné a 4 cm dlouhé, které lehce naklepeme střenkou nože
2. Osolíme a opepříme, zakápneme worchesterovou omáčkou, dáme do misky, zalijeme olejem, dáme do lednice a necháme 8 hodin odležet
3. Druhý den slijeme olej z masa, rozpálíme pánev s olejem a kousky masa opečeme do měkka ze všech stran
4. Jakmile šťáva, kterou nudličky pustily vysmahne, je maso hotové.

Doporučení:

Podáváme například s hranolky a čalamádou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy