REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srdce po znojemsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vývaru z masoxu podušené, rozkrájené, hovězí srdce, servírované s omáčkou s vložkou nadrobno nakrájené sladkokyselé okurky.


Ingredience:
750 ghovězího srdce
60 gmargarínu
3 ksstředně velké sladkokyselé okurky
1 kscibule
1 lžícehaldké mouky
1 lžičkamásla
1 lžičkarajského protlaku
1 lžičkasladké mleté papriky
vývar z masoxu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme margarín, jemně usekanou cibuli a srdce rozkrájené na 5 cm dlouhé proužky
2. Vše osolíme, okořeníme pepřem, sladkou červenou paprikou, přidáme lžíci rajského protlaku a srdce dusíme pod pokličkou, za občasného zamíchání
3. Při dušení občas pokrm podléváme vývarem z masoxu
4. Když je maso měkké, necháme šťávu vydusit a srdce zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zasmahnout
5. Podlijeme znovu vývarem a dále dusíme pod pokličkou
6. V malém hrnci na lžíci másla podusíme na kostičky rozkrájené okurky, vložíme je do omáčky a znovu spolu s masem chvíli povaříme.

Doporučení:

Takto upravené hovězí srdce servírujeme nejlépe s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vyrobte si jedlé dárky z vlašských ořechů

Vlašské ořechy jsou oblíbenou podzimní pochoutkou a poslouží i jako jedlé 🎁 dárky. Vyzkoušejte si například připravit domácí ořechovku nebo ořechy v medu, kterými pak podarujete na Vánoce někoho z rodiny, své přátele, či kamarády 🍶☝. V tomto článku najdete 4 osvědčené recepty. A jaké? Recept na ořechy v medu, karamelizované vlašské ořechy, domácí granolu a také na ořechový likér.

číst dále ...

Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů

Chladné a sychravé dny jsou za dveřmi a nám nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že léto je pro letošní rok zkrátka pryč. Pokud podzimu příliš neholdujete, zkuste si najít příjemné rituály, které z něj udělají o něco snesitelnější období. Kdy jindy se přeci můžete bez výčitek zachumlat do deky a dopřát si šálek voňavého horkého čaje.

číst dále ...

Sezóna zvěřiny a jehněčího je zde

Podzim je tady a s ním i sezóna jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. A že vám jehněčí nevoní? Chyba! Pokud budete mít kvalitní maso a zvolíte správný způsob přípravy a vhodné ingredience, vykouzlíte lahodný pokrm. Lamart k přípravě chutných jídel nabízí celou řadu nádobí, se kterým bude výsledek podzimního vaření stoprocentní. Litinový pekáč a pekáč s varnou poklicí perfektně poslouží k pečení i dušení.

číst dále ...

Prostříhejte se s Klasáčkem k autu!

Češi rádi soutěží a také čím dál více při nákupu potravin upřednostňují kvalitu. Proto i letošní podzim spouští Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spotřebitelskou soutěž „Stříhejte kolem dokola“, jejímž maskotem je panáček Klasáček. K účasti stačí jen kupovat výrobky se značkami kvality, jako například Klasa, Regionální potravina, Bio, které vystřihnete, nalepíte do herní karty a zašlete poštou. Hlavní cenou je roční zapůjčení 3 osobních automobilů. Soutěž probíhá od 4. října 2021 do 2. ledna 2022.

číst dále ...

Rumová novinka přímo z Mauricia

Moře a léto k sobě neodmyslitelně patří. A jak lépe si zprostředkovat tuto atmosféru i v pohodlí domova než díky vašim chuťovým pohárkům. Novinka The Pearl of Mauritius vás přenese na exotický ostrov na jazyku i v mysli.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX ZÁŘÍ 2021 – balíček plný novinek

V září proběhl návrat do školních lavic a vyšel nový Brand Box, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Přehlídku novinek započala osvěžující kofeinová voda Tchibo Coffizz. Nabízí funkční benefity kávy – dodává energii, povzbudí mysl, udržuje ve střehu a hydratuje. Představuje čirou energii přírodního kofeinu se sílou odpovídající dvojitému espressu. Kofein ale není nositelem chuti, proto Tchibo Coffizz nechutná po kávě, ale po ovoci. K dostání je perlivá i jemně perlivá varianta s aroma citron s mátou a příchutí maracuja v praktické lahvi o objemu 0,5 l…

číst dále ...

Podzim ve znamení vín a sýrů. Přinášíme desatero správného párování

Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy