REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srdce po znojemsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vývaru z masoxu podušené, rozkrájené, hovězí srdce, servírované s omáčkou s vložkou nadrobno nakrájené sladkokyselé okurky.


Ingredience:
750 ghovězího srdce
60 gmargarínu
3 ksstředně velké sladkokyselé okurky
1 kscibule
1 lžícehaldké mouky
1 lžičkamásla
1 lžičkarajského protlaku
1 lžičkasladké mleté papriky
vývar z masoxu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme margarín, jemně usekanou cibuli a srdce rozkrájené na 5 cm dlouhé proužky
2. Vše osolíme, okořeníme pepřem, sladkou červenou paprikou, přidáme lžíci rajského protlaku a srdce dusíme pod pokličkou, za občasného zamíchání
3. Při dušení občas pokrm podléváme vývarem z masoxu
4. Když je maso měkké, necháme šťávu vydusit a srdce zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zasmahnout
5. Podlijeme znovu vývarem a dále dusíme pod pokličkou
6. V malém hrnci na lžíci másla podusíme na kostičky rozkrájené okurky, vložíme je do omáčky a znovu spolu s masem chvíli povaříme.

Doporučení:

Takto upravené hovězí srdce servírujeme nejlépe s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy