Ve vývaru z masoxu podušené, rozkrájené, hovězí srdce, servírované s omáčkou s vložkou nadrobno nakrájené sladkokyselé okurky.
Ingredience:
750 g | hovězího srdce |
60 g | margarínu |
3 ks | středně velké sladkokyselé okurky |
1 ks | cibule |
1 lžíce | haldké mouky |
1 lžička | másla |
1 lžička | rajského protlaku |
1 lžička | sladké mleté papriky |
vývar z masoxu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do hrnce dáme margarín, jemně usekanou cibuli a srdce rozkrájené na 5 cm dlouhé proužky
2. Vše osolíme, okořeníme pepřem, sladkou červenou paprikou, přidáme lžíci rajského protlaku a srdce dusíme pod pokličkou, za občasného zamíchání
3. Při dušení občas pokrm podléváme vývarem z masoxu
4. Když je maso měkké, necháme šťávu vydusit a srdce zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zasmahnout
5. Podlijeme znovu vývarem a dále dusíme pod pokličkou
6. V malém hrnci na lžíci másla podusíme na kostičky rozkrájené okurky, vložíme je do omáčky a znovu spolu s masem chvíli povaříme.
Takto upravené hovězí srdce servírujeme nejlépe s rýží.