Salát z čerstvé zeleniny nakrájené na menší kousky, dochucený zálivkou z česneku, soli, oleje a mletého pepře.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
250 g | salátových okurek |
200 g | paprik |
200 g | rajčat |
2 ks | stroužků česneku |
2 lžíce | oleje |
2 lžíce | octa |
bílý mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky
2. Salátovou okurku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky
3. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostičky
4. Přidáme rozetřený česnek se solí, zakápneme olejem, octem, dochutíme mletým pepřem a zlehka vše promícháme.
Zeleninu můžeme místo octa dochutit citrónovou šťávou.
Poznámka:Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou), abychom mohli salát dobře a snadno promíchat.