REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z úhoře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy z kostek úhoře, uzeného hrudí, žampiónů, cibule a koření, ugrilované na venkovním rožni, nebo i v troubě pod grilem.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
750 gmasa z úhoře
150 gžampionů
100 guzeného hrudí
6 lžicoleje
1 lžičkahořčice
2 kscibule
1/2 kscitronu
pepř
sůl

Postup:

1. Maso z úhoře stáhneme a nakrájíme na menší špalíčky, lehce osolíme
2. Očištěné houby opláchneme pod studenou tekoucí vodou a pak je necháme důkladně okapat
3. Uzené hrudí nakrájíme na menší kostky, oloupanou cibuli na silnější kolečka
4. V misce promícháme olej s pikantní hořčicí a citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme a doplníme estragonem, vše důkladně promícháme
5. Na grilovací jehly střídavě napichujeme maso z úhoře, uzené hrudí, celé či rozkrojené houby (záleží na velikosti) a kolečka cibule
6. Špízy potřeme aromatickou marinádou a opečeme je na dobře rozehřátém venkovním grilu, nebo je ugrilujeme v troubě vyhřáté na 220 °C, kde je se zapnutým grilem opékáme asi 10-15 minut, občas je otočíme a potíráme marinádou.

Doporučení:

Uzené hrudí můžeme nahradit vyuzenou šunkou, nebo cikánskou pečení. Porce servírujeme ozdobené plátky citronu.

Poznámka:

Rybí maso určené k rožnění je dobré předem marinovat a to nejméně 1 hodinu, chuť pak bude mnohem výraznější. Příklad marinády na ryby: šťáva z citronu, mletá sladká paprika, nasekaná petrželka, olej, sůl a dle chuti další aromatické koření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy