REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z tuňáka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované marinované špízy z tuňáka, paprik a rajčat.


Ingredience:
8 kscherry rajčat
4 kssteaků z tuňáka
2 kszelené papriky
citron k podávání
Na marinádu:
1 lžičkasoli
1/2 lžičkymletého pepře
100 mloleje
2 ksstroužků česneku
1 kssnítky čerstvého rozmarýnu
1 ksmalé cibule

Postup:

1. Steaky z tuňáka omyjeme a nakrájíme na menší kousky
2. Omyté papriky rozkrojíme, vyjmeme jádra, nakrájíme na kousky přibližně velké jako tuňák a cherry rajčata omyjeme
3. Oloupanou cibuli rozmixujeme s nasekanými rozmarýnovými lístky, oloupanými stroužky česneku, solí a mletým pepřem, pak přilijeme olej a ještě jednou krátce promixujeme
4. Rajčata, nakrájené papriky i tuňáka vložíme do připravené marinády a necháme chladit 2 – 8 hodin, pak je vyjmeme z marinády a střídavě napichujeme na špíz (na každou porci jsou 2 malé špízy)
5. Tuňákové špízy grilujeme 3 – 6 minut po každé straně, záleží na tom, jestli chcete mít maso uvnitř růžové nebo propečené, pak podáváme s měsíčky citronu.

Doporučení:

Do marinády i na špízy můžeme přidat i malé kloboučky žampionů nebo klínky červené cibule.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy