Orestované hovězí roštěnky, podušené ve výpeku, zapečené se sněhem z bílků a nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
600 g | hovězí roštěnky |
50 g | strouhaného sýra |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | oleje |
2 ks | bílků |
1 ks | červené papriky |
1 ks | žluté papriky |
1 ks | cukety |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso nakrájíme na stejně velké plátky, které po obou stranách naklepeme, osolíme, ochutíme pepřem a lehce zaprášíme hladkou moukou
2. Na pánvi rozehřejeme máslo a roštěnky z obou stran orestujeme, pak podlijeme trochou vody a dusíme doměkka, během dušení maso obracíme a dle potřeby podléváme trochou teplé vody
3. Na jiné pánvi s troškou rozehřátého oleje orestujeme očištěné a na menší kostičky nakrájené papriky s cuketou, osolíme je, mírně okořeníme černým pepřem a uchováme v teple
4. Bílky vyšleháme spolu se špetkou soli na tuhý sníh
5. Měkké hovězí plátky dáme do olejem vymaštěného pekáčku, poklademe sněhem z bílků, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, dáme do předehřáté trouby a zprudka zapečeme
6. Hotovou roštěnou servírujeme s orestovanou zeleninou.
– Příloha: Opečené brambory.