REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Spišská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované hovězí roštěnky, podušené ve výpeku, zapečené se sněhem z bílků a nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
600 ghovězí roštěnky
50 gstrouhaného sýra
2 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
1 lžíceoleje
2 ksbílků
1 ksčervené papriky
1 ksžluté papriky
1 kscukety
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na stejně velké plátky, které po obou stranách naklepeme, osolíme, ochutíme pepřem a lehce zaprášíme hladkou moukou
2. Na pánvi rozehřejeme máslo a roštěnky z obou stran orestujeme, pak podlijeme trochou vody a dusíme doměkka, během dušení maso obracíme a dle potřeby podléváme trochou teplé vody
3. Na jiné pánvi s troškou rozehřátého oleje orestujeme očištěné a na menší kostičky nakrájené papriky s cuketou, osolíme je, mírně okořeníme černým pepřem a uchováme v teple
4. Bílky vyšleháme spolu se špetkou soli na tuhý sníh
5. Měkké hovězí plátky dáme do olejem vymaštěného pekáčku, poklademe sněhem z bílků, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, dáme do předehřáté trouby a zprudka zapečeme
6. Hotovou roštěnou servírujeme s orestovanou zeleninou.

Doporučení:

– Příloha: Opečené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy