REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špikované hovězí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso špikavané slaninou a klobáskou, dušené na cibulovém základě doměkka.


Ingredience:
600 ghovězího masa (špalík)
100 gslaniny
3 lžícekečupu
2 lžícesmetany
4 kstenkých pikantních klobásek
2 ksrajčat
1 ksmenší cibule
1 ksmenšího pórku
hladká mouka
mletý pepř
vývar
voda
olej
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, vytvoříme po vláknech ostrým nožem pár otvorů, do kterých vtlačíme na nudličky nakrájenou slaninu a klobásky
2. Pak maso potřeme smetanou, necháme ji vsáknout, celý kus osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran na rozehřátém oleji dočervena
3. Přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli i pórek, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme zakryté doměkka, podle potřeby za občasného podlévání vývarem
4. Potom šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vodě, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, kečup a provaříme
5. Před podáváním maso nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy