Hovězí maso špikavané slaninou a klobáskou, dušené na cibulovém základě doměkka.
Ingredience:
600 g | hovězího masa (špalík) |
100 g | slaniny |
3 lžíce | kečupu |
2 lžíce | smetany |
4 ks | tenkých pikantních klobásek |
2 ks | rajčat |
1 ks | menší cibule |
1 ks | menšího pórku |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
vývar | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, vytvoříme po vláknech ostrým nožem pár otvorů, do kterých vtlačíme na nudličky nakrájenou slaninu a klobásky
2. Pak maso potřeme smetanou, necháme ji vsáknout, celý kus osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran na rozehřátém oleji dočervena
3. Přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli i pórek, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme zakryté doměkka, podle potřeby za občasného podlévání vývarem
4. Potom šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vodě, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, kečup a provaříme
5. Před podáváním maso nakrájíme na plátky.