REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špikované hovězí maso na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované maso dušené doměkka na slanině, cibuli, koření a kořenové zelenině, servírované s omáčkou z kysané smetany.


Ingredience:
600 gzadního hovězího masa
150 gkořenové zeleniny
100 gslaniny
30 ghladké mouky
2 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu
1 kscibule
1/4 dlkysané smetany
citronová šťáva
masový vývar
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme a prošpikujeme plátky slaniny
2. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme maso, které ze všech stran opečeme, osolíme a opepříme
3. Přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, nové koření, bobkový list, podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do poloměkka
4. Pak k masu přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a vše dusíme doměkka
5. Měkké maso vyndáme, celé koření odstraníme, šťávu se zeleninou propasírujeme, zahustíme hladkou moukou a 20 minut povaříme
6. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme citronovou šťávou
7. Maso nakrájíme na plátky, dáme do omáčky a prohřejeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy