Salát z čerstvého špenátu, vařených brambor, vajec, majonézy, kaparů, cibule a plátků opečeného prosciutta.
Ingredience:
1 kg | brambor |
240 g | majonézy |
150 g | čerstvého špenátu |
100 g | prosciutta |
1 lžíce | nasekané pažitky |
1 lžíce | solených kaparů |
4 ks | vajec |
1 ks | červené cibule |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na půlky
3. Čerstvý špenát opláchneme a necháme okapat
4. Uvařené brambory smícháme s oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, majonézou, kapary a na jemno nasekanou pažitkou
5. Plátky prosciutta 2 minuty opečeme a pak s nakrájenými vejci a špenátem přidáme k bramborám.