REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové ravioly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ravioly plněné špenátovou směsí, uvařené, při podávání pokapané máslem a posypané parmazánem.


Ingredience:
250 ghladké mouky
1,5 lžícevody
1 lžičkaolivového oleje
2 hrstiparmazánových hoblin na posypání
2 ksvajec
máslo na polití
sůl
voda
Na náplň:
300 gčerstvého špenátu
100 gsýru feta
1 lžícemásla
1 ksmalé cibule
1-2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V misce rozšleháme rozklepnutá vejce, vodu, olivový olej, špetku soli a polovinu vlijeme do důlku uprostřed hromádky hladké mouky, opatrně smícháme v kašičku, aby se nerozlilo po válu
2. Pak přidáme zbývající polovinu rozšlehaných vajíček, mícháme tak dlouho, až se vše propojí, zpracujeme v hladké těsto (pokud je moc řídké a lepí se na vál přidáme mouku) a dáme do ledničky vychladnout
3. Připravíme si náplň; Na rozehřátém másle osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, pak oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku, přidáme špenát a chvíli dusíme, potom vmícháme sýr, opepříme, podle potřeby osolíme, ještě chvíli dusíme a pak necháme vychladnout
4. Těsto rozválíme na tenko, rozkrojíme na dva díly, na jeden nasázíme hromádky špenátu, přikryjeme druhým dílem, hranou ruky a pak prsty zmáčkneme těsta k sobě, projedeme rádýlkem nebo nožem a zbylé těsto znovu vyválíme
5. Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě 4-8 minut (až vyplavou), scedíme je, necháme okapat, rozdělíme na talíře, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy