REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové ravioly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ravioly plněné špenátovou směsí, uvařené, při podávání pokapané máslem a posypané parmazánem.


Ingredience:
250 ghladké mouky
1,5 lžícevody
1 lžičkaolivového oleje
2 hrstiparmazánových hoblin na posypání
2 ksvajec
máslo na polití
sůl
voda
Na náplň:
300 gčerstvého špenátu
100 gsýru feta
1 lžícemásla
1 ksmalé cibule
1-2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V misce rozšleháme rozklepnutá vejce, vodu, olivový olej, špetku soli a polovinu vlijeme do důlku uprostřed hromádky hladké mouky, opatrně smícháme v kašičku, aby se nerozlilo po válu
2. Pak přidáme zbývající polovinu rozšlehaných vajíček, mícháme tak dlouho, až se vše propojí, zpracujeme v hladké těsto (pokud je moc řídké a lepí se na vál přidáme mouku) a dáme do ledničky vychladnout
3. Připravíme si náplň; Na rozehřátém másle osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, pak oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku, přidáme špenát a chvíli dusíme, potom vmícháme sýr, opepříme, podle potřeby osolíme, ještě chvíli dusíme a pak necháme vychladnout
4. Těsto rozválíme na tenko, rozkrojíme na dva díly, na jeden nasázíme hromádky špenátu, přikryjeme druhým dílem, hranou ruky a pak prsty zmáčkneme těsta k sobě, projedeme rádýlkem nebo nožem a zbylé těsto znovu vyválíme
5. Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě 4-8 minut (až vyplavou), scedíme je, necháme okapat, rozdělíme na talíře, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy