Uvařené noky posypané sýrem, zapečené pod grilem, servírované s houbovou omáčkou.
Ingredience:
Pro 2 osoby: | |
1/2 kg | špenátových noků |
50 g | strouhaného parmazánu |
30 g | másla |
voda | |
Na omáčku: | |
300 g | čerstvých hub |
30 g | másla |
1 ks | šalotky |
1 ks | stroužku česneku |
200 ml | smetany ke šlehání |
100 ml | bílého vína |
špetka muškátového oříšku | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V pánvi na rozehřátém másle asi 1 minutu smažíme na jemno nakrájenou šalotku, jakmile je měkká, přidáme oloupaný prolisovaný stroužek česneku a po chvíli očištěné, pokrájené houby
2. Osolíme, opepříme, asi 3 minuty za stálého míchání opékáme, pak přilijeme bílé víno a počkáme, až se ho většina odpaří
3. Snížíme teplotu, přidáme smetanu, špetku muškátového oříšku a chvíli povaříme
4. Noky uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem a dáme na chvilku pod rozpálený gril v troubě, dokud sýr nezačne hnědnou
5. Noky podáváme přelité připravenou houbovou omáčkou.
Hotové noky dostaneme koupit v supermarketu v chladicím boxu v blízkosti hotovým jídel nebo v regálu mezi těstovinami.