Plátky bagety obložené dochuceným špenátem, zapečené pod grilem, podávané jako zdobení hustých krémových polévek.
Ingredience:
150 g | mraženého špenátu |
60 g | strouhaného ementálu |
1 lžíce | oleje |
12 ks | plátků bagety |
1 ks | vaječného bílku |
1 ks | cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nasekanou nadrobno necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, přidáme rozmrazený špenát, zamícháme, tekutinu necháme odpařit, směs okořeníme pepřem
2. Do vychladlého špenátu přimícháme sýr a sníh ušlehaný z osoleného bílku
3. Plátky bagety opečeme, obložíme špenátem a vložíme pod gril, kde je pěkně zapečeme
4. Takto připravené podáváme jako zdobení krémových polévek.