REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová polévka s ovesnými vločkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná krémová polévka ze špenátových listů s praženými vločkami. Ochucená česnekem, podávaná s opečenými kostičkami bílého chleba a parmezánem


Ingredience:
500 gčerstvého nebo mraženého špenátu
500 mlplnotučného mléka
4 lžícejemných ovesných vloček Emco
3 lžíceřepkového oleje
4 ksstroužku česneku
1 ksvětší cibule
parmezán
smetana
pepř
sůl

Postup:

1. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme česnek a ovesné vločky a restujeme dozlatova
2. Přidáme špenát, opět restujeme, zalijeme mlékem a 5 minut povaříme
3. Pak rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a zjemníme smetanou
4. Dle chuti opepříme.

Doporučení:

Podáváme s opečenými kostičkami bílého chleba a strouhaným parmezánem.

Poznámka:

Zdroj: Emco spol. s r. o., přední česká společnost s více než 20 letou tradicí, patří mezi největší české výrobce a distributory potravin. Nejprodávanějším produktem společnosti je Emco Mysli na zdraví. Emco má dva výrobní závody – ve Vřescích a v Hrdlech. Společnost Emco je držitelem certifikátů FSMS 22000, FSSC 22000, BRC a „Klasa“. Emco cereálie jsou známy ve více než 40 zemích světa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy