REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová polévka s nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z mražených špenátových listů zjemněná smetanou, ochucená česnekem a strouhaným sýrem.


Ingredience:
400 g mraženého špenátu (listy nebo protlak)
50 gnivy
1 lzeleninového vývaru (i z kostky)
200 mlsmetany ke šlehání
2 ks stroužku česneku
1 kscibule (střední, drobně nakrájené)
2 lžíceoleje
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme cibulku, když zesklovatí, přidáme šunku, orestujeme, přilijeme vývar
2 Vložíme do něj kostku špenátu (nerozmrazujeme)
3. Po rozpuštění špenátu přidáme utřený česnek, strouhanou nivu, sůl, bílý pepř a nakonec smetanu
4. Podle potřeby můžeme naředit mlékem
5. Podáváme ozdobenou smetanou s česnekovými bagetkami, nebo vařeným či ztraceným vejcem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy