REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenát z mangoldu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

U této listové zeleniny se konzumují celé listy a řapíky. Mangold je bohatý na provitamin A významný je podíl vitamínu C a B. Je hodnotnější než špenát a v kuchyni se z něj pokrm podobný špenátu také často připravuje. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.


Ingredience:
500 gmangoldu
2 lžícesladké smetany
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Listy mangoldu opláchneme, řapíky odřízneme, použijeme například do salátu nebo polévky, listy nasekáme nadrobno
2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, pokrájený mangold a dusíme do měkka
3. Po změknutí a odpaření přebytečné vody ochutíme drceným česnekem, solí, pepřem a zjemníme lžící sladké smetany.

Poznámka:

Mangold lze rovněž použít do salátů, polévek, řapíky se zapékají se sýrem …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy