REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenát se smetanou a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špenátové listy zarestované na másle, doplněné smetanou ke šlehání, ochucené utřenými stroužky česneku, bílým pepřem a solí.


Ingredience:
500 gčerstvého špenátu
80 gmásla
250 ml33% smetany
4-5 ksstroužku česneku
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Máslo na velké hlubší pánvi rozpustíme 2. Do pánve přidáme listy špenátu a počkáme, až zavadnou
3. Tekutinu pak necháme téměř vyvařit a přilijeme smetanu
4. Když směs zhoustne, přidáme utřený česnek
5. Opepříme, osolíme a podáváme.

Doporučení:

Výborně chutná se ztraceným vejcem a brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy