Knedlíky připravené z hrubé mouky, vajíček, mléka, uzeného bůčku, rohlíků … servírované omaštěné sádlem.
Ingredience:
500 g | uzeného bůčku |
300 g | hrubé mouky |
100 g | slaniny |
10 ks | rohlíků |
3 ks | vajíček |
3/4 l | mléka |
mletý pepř | |
sůl | |
voda | |
sádlo | |
zelená petrželka |
Postup:
1. Uzený bůček opláchneme, uvaříme doměkka, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky
2. Slaninu nakrájíme také na kostičky
3. Na pánvičce osmahneme uzené maso spolu se slaninou, pak přidáme housky nakrájené rovněž na kostičky a vše spolu opražíme
4. Hrubou mouku prosejeme, přidáme vejce, sůl, pepř, nakrájenou zelenou petrželku, mléko a vypracujeme řídké těsto, do kterého přidáme uzené maso s nakrájenými houskami a necháme odpočinout
5. Z těsta připravíme kulaté knedlíky, ty vaříme ve slané vodě asi 12 minut
6. Uvařené knedlíky vyjmeme naběračkou a propíchneme vidličkou
7. Servírujeme rozříznuté na půlky a omaštěné sádlem.
Tyto knedlíky jsou vhodnou přílohou pro pokrmy s masem a omáčkou.