REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekové knedlíky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené z hrubé mouky, vajíček, mléka, uzeného bůčku, rohlíků … servírované omaštěné sádlem.


Ingredience:
500 guzeného bůčku
300 ghrubé mouky
100 gslaniny
10 ksrohlíků
3 ksvajíček
3/4 lmléka
mletý pepř
sůl
voda
sádlo
zelená petrželka

Postup:

1. Uzený bůček opláchneme, uvaříme doměkka, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky
2. Slaninu nakrájíme také na kostičky
3. Na pánvičce osmahneme uzené maso spolu se slaninou, pak přidáme housky nakrájené rovněž na kostičky a vše spolu opražíme
4. Hrubou mouku prosejeme, přidáme vejce, sůl, pepř, nakrájenou zelenou petrželku, mléko a vypracujeme řídké těsto, do kterého přidáme uzené maso s nakrájenými houskami a necháme odpočinout
5. Z těsta připravíme kulaté knedlíky, ty vaříme ve slané vodě asi 12 minut
6. Uvařené knedlíky vyjmeme naběračkou a propíchneme vidličkou
7. Servírujeme rozříznuté na půlky a omaštěné sádlem.

Doporučení:

Tyto knedlíky jsou vhodnou přílohou pro pokrmy s masem a omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy