REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekáčková provensálská pěna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pěna z játrové paštiky, mletých špekáčků, smetany, cibule a čerstvých bylinek.


Ingredience:
100 gjátrové paštiky
5 ksšpekáčků
1 ksmenší cibule
1 dlsmetany
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícenasekaných bylinek (majoránky, oregana, tymiánu, pažitky)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Špekáčky oloupeme a rozemeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v nožovém mixéru na jemno
2. Přidáme játrovou paštiku, oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli, smetanu, na drobno nasekanou petrželku i bylinky a vše vyšleháme dohladka
3. Pěnu dochutíme podle chuti solí a pepřem (pozor – špekáčky i paštika jsou již dost slané) a podáváme s čerstvým chlebem nebo topinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy