Teplý předkrm nebo i hlavní chod připravený na pánvi z kostiček slaniny, nejlépe domácích spätzlí, nivy, sušených rajčat, smetany a bylinek.
Ingredience:
400 g | domácích spätzlí |
100 g | sýra Niva |
60 g | slaniny |
50 g | sušených rajčat |
smetana na vaření | |
petrželka nebo bazalka | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve vyškvaříme na suché pánvi slaninu nakrájenou na kostičky
2. Přidáme nejlépe domácí spätzle (dají se i koupit), posekaná rajčata, nastrouhanou nivu
3. Vše podlijeme malinko smetanou a promícháme, případně dochutíme solí
4. Nakonec vmícháme posekanou petrželku nebo bazalku, podle chuti.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….