Opravdu jednoduchá variace na známy recept na podušené hovězí maso. Recept jsme získali od paní Jany Bobošíkové, která je také stále v poklusu.
Ingredience:
500 g | hovězího předního nebo kližky |
200 g | točeného salámu |
100 g | špeku |
2-3 ks | kyselé okurky |
1 ks | vajíčka |
1 ks | cibule |
0,5 l | vody |
kremžská hořčice | |
vegeta | |
jíška nebo zahuštěná zakysaná smetana | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dáme vařit vajíčko na tvrdo
2. V hrnci vyškvaříme špek nakrájený na drobné kostičky, na špeku pak zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli
3. K orestované cibulce přidáme na menší kostky nakrájené maso a nadrobno nakrájené vejce uvařené natvrdo, na nudličky nakrájené okurky
4. Zalijeme horkou vodou, přidáme tak lžíci hořčice, koření a vše vaříme, až maso změkne
5. Nakonec pokrm zahustíme jíškou nebo zahuštěnou zakysanou smetanou, případně dochutíme ještě solí, vegetou a pepřem.
Tento pokrm podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Poznámka:V tlakovém hrnci budete mít takto připravené ptáčky uvařené za 20-25 minut!