REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělští ptáčci nestíhajících maminek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu jednoduchá variace na známy recept na podušené hovězí maso. Recept jsme získali od paní Jany Bobošíkové, která je také stále v poklusu.


Ingredience:
500 ghovězího předního nebo kližky
200 gtočeného salámu
100 gšpeku
2-3 kskyselé okurky
1 ksvajíčka
1 kscibule
0,5 lvody
kremžská hořčice
vegeta
jíška nebo zahuštěná zakysaná smetana
pepř
sůl

Postup:

1. Dáme vařit vajíčko na tvrdo
2. V hrnci vyškvaříme špek nakrájený na drobné kostičky, na špeku pak zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli
3. K orestované cibulce přidáme na menší kostky nakrájené maso a nadrobno nakrájené vejce uvařené natvrdo, na nudličky nakrájené okurky
4. Zalijeme horkou vodou, přidáme tak lžíci hořčice, koření a vše vaříme, až maso změkne
5. Nakonec pokrm zahustíme jíškou nebo zahuštěnou zakysanou smetanou, případně dochutíme ještě solí, vegetou a pepřem.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka:

V tlakovém hrnci budete mít takto připravené ptáčky uvařené za 20-25 minut!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy