Máme pro Vás tip na nedělní oběd – klasiku mezi českými jídly. Jestli se Vám ale nechce za teplého letního počasí trávit čas klepáním masa, běžte se raději opalovat či koupat a po koupání si dejte španělského ptáčka od firmy Hotovky s.r.o. – stačí ho jen ohřát a máte skvělý oběd hotový za 3 minuty. A můžete si jej vychutnat nejen doma, ale i na dovolené! Pochutnat si mohou i bezlepkáři, prodáváme i španělský ptáček bez lepku.
Ingredience:
1 kg | hovězího masa zadního |
300 | sterilované okurky |
250 g | salámu |
80 g | slaniny |
2,5 ks | vejce uvařená na tvrdo |
1 ks | cibule |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
hořčice | |
voda | |
tuk | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
2. Na připravené maso položíme na plátky nakrájenou slaninu, salám, na hranolky pokrájené okurky a vejce
3. Zamotáme závitky, které zpevníme párátkem a ještě osolíme
4. Takto připravené závitky dusíme na osmahnuté cibulce, pak maso podlijeme trochou vody a dusíme do měkka
5. Měkké závitky vytáhneme a šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, pak vodu a dobře rozmícháme, povaříme ještě půl hodiny
6. Do omáčky vložíme zpět závitky, jen je prohřejeme a můžeme podávat.
Vhodná příloha: rýže, houskový knedlík, brambor.