REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělský ptáček V.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máme pro Vás tip na nedělní oběd – klasiku mezi českými jídly. Jestli se Vám ale nechce za teplého letního počasí trávit čas klepáním masa, běžte se raději opalovat či koupat a po koupání si dejte španělského ptáčka od firmy Hotovky s.r.o. – stačí ho jen ohřát a máte skvělý oběd hotový za 3 minuty. A můžete si jej vychutnat nejen doma, ale i na dovolené! Pochutnat si mohou i bezlepkáři, prodáváme i španělský ptáček bez lepku.


Ingredience:
1 kghovězího masa zadního
300sterilované okurky
250 gsalámu
80 gslaniny
2,5 ksvejce uvařená na tvrdo
1 kscibule
hladká mouka
mletý pepř
hořčice
voda
tuk
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
2. Na připravené maso položíme na plátky nakrájenou slaninu, salám, na hranolky pokrájené okurky a vejce
3. Zamotáme závitky, které zpevníme párátkem a ještě osolíme
4. Takto připravené závitky dusíme na osmahnuté cibulce, pak maso podlijeme trochou vody a dusíme do měkka
5. Měkké závitky vytáhneme a šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, pak vodu a dobře rozmícháme, povaříme ještě půl hodiny
6. Do omáčky vložíme zpět závitky, jen je prohřejeme a můžeme podávat.

Doporučení:

Vhodná příloha: rýže, houskový knedlík, brambor.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy