REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělský ptáček III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa potřené hořčicí, pokladené uzeninou, okurkou, slaninou a vejcem, svinuté do závitku, podušené na cibulovém základě a slanině doměkka.


Ingredience:
8 ksplátků anglické slaniny
4 ksplátků zadního hovězího
1 ksvelké cibule
1 ksšpekáčku nebo silnějšího párku
1 ksvelké kyselé okurky
1 ksnatvrdo vařeného vejce
1 ksjarní cibulky
4 lžičky hořčice
3 lžícesádla
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné plátky masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
2. Na každý plátek masa položíme 1 plátek slaniny, čtvrtku uzeniny, okurky i vejce, kousek jarní cibulky, svineme, svážeme je nití nebo spíchneme párátkem
3. Ptáčky obalíme v hladké mouce, dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, ze všech stran opečeme, pak je vyjmeme a dáme stranou
4. Do hrnce vsypeme zbylou, na menší kousky nakrájenou slaninu a oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, orestujeme, vložíme zpět ptáčky, podlijeme vodou, dáme do trouby a pod pokličkou dusíme při 180 °C doměkka (asi 1hodinu)
5. Hotové ptáčky zbavíme nití nebo párátek a podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy