Plátky masa potřené hořčicí, pokladené uzeninou, okurkou, slaninou a vejcem, svinuté do závitku, podušené na cibulovém základě a slanině doměkka.
Ingredience:
8 ks | plátků anglické slaniny |
4 ks | plátků zadního hovězího |
1 ks | velké cibule |
1 ks | špekáčku nebo silnějšího párku |
1 ks | velké kyselé okurky |
1 ks | natvrdo vařeného vejce |
1 ks | jarní cibulky |
4 lžičky | hořčice |
3 lžíce | sádla |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné plátky masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
2. Na každý plátek masa položíme 1 plátek slaniny, čtvrtku uzeniny, okurky i vejce, kousek jarní cibulky, svineme, svážeme je nití nebo spíchneme párátkem
3. Ptáčky obalíme v hladké mouce, dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, ze všech stran opečeme, pak je vyjmeme a dáme stranou
4. Do hrnce vsypeme zbylou, na menší kousky nakrájenou slaninu a oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, orestujeme, vložíme zpět ptáčky, podlijeme vodou, dáme do trouby a pod pokličkou dusíme při 180 °C doměkka (asi 1hodinu)
5. Hotové ptáčky zbavíme nití nebo párátek a podáváme s dušenou rýží.