Velmi chutná, přitom však rychlá a jednoduchá polévka, která nadchne lahodnou chutí. Originální název tohoto receptu je Sopa de pan con setas.
Ingredience:
300 g | čerstvých hub nebo 30 g sušených |
200 g | chleba |
1 ks | cibule |
1 l | kuřecího vývaru |
100 ml | smetany |
šťáva z jednoho citronu | |
mletý černý pepř | |
petrželka | |
máslo | |
sůl |
Postup:
- Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle, přidáme nakrájené houby na plátky, zakápneme citronovou šťávou, podusíme.
- V mezičase z plátků chleba odřízneme kůrky, střídku nakrájíme na kostičky a na másle chleba opečeme.
- Přidáme k houbám, zalijeme vývarem a pozvolna vaříme 15 minut.
- Na závěr polévku zjemníme smetanou, osolíme, opepříme.
- Na talíři, jednotlivé porce, posypeme nasekanou petrželkou.
Text i foto: D. Marounek