REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety se špenátovou omáčkou doplněnou žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý recept na smetanovou omáčku připravenou ze slaninovo-pórkového základu dochuceného špenátem, smetanou a žampiony.


Ingredience:
350 gšpaget
250 gžampionů
120 gmraženého špenátu
120 ganglické slaniny
2 dlsmetany
1 dlvody nebo vývaru
1/4 kspórku
1 ksstroužek česneku
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Slaninu pokrájíme na kostičky, na oleji je osmahneme spolu s kolečky pórku a plátky žampionů
  2. Jen mírně podlijeme, přidáme špenát a chvíli dusíme, nejlépe zaklopené, až houby změknou
  3. Směs na pánvi zalijeme smetanou, která musí mít pokojovou teplotu, dochutíme pepřem, solí a prolisovaným česnekem, ještě malou chvíli vše povaříme, aby se spojily všechny chutě
  4. Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka, odkapané rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy