REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety se smetanovou omáčkou a žampióny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy špaget, tentokrát se smetanovou omáčkou doplněnou o plátky žampionů.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gšpaget
250 gžampiónů
200 ganglické slaniny
200 mlsmetany
1 lžícevody
1 lžíceoleje
1/2 kspórku
mletý pepř
vegeta
voda a sůl na uvaření těstovin

Postup:

1. Špagety uvaříme dle návodu na obalu
2. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a na oleji ji orestujeme
3. Přidáme na plátky nakrájené žampióny a pórek
4. Chvíli restujeme, pak vše podlijeme asi 1 dl vody, dochutíme vegetou a mletým pepřem
5. Směs povaříme cca 5 minut
6. Přilijeme smetanu a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve zbytku vody
7. Nakonec dochutíme kořením a servírujeme na teplé, propláchnuté špagety
8. Zdobíme nakrájeným pórkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy