REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety se směsí z pečeného lilku, paprik a sušených rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová směs připravená podle receptu inspirovaného italskou kuchyní, servírovaná se špagetami.


Ingredience:
1 baleníšpaget
voda
sůl
Na zeleninovou směs:
2 ksbarevné papriky
1 ksvětší lilek
1 ksvětší cibule
1/2 kszelené části pórku
2 ksstroužky česneku
1/2 skleničkysušených rajčat naložených v oleji
1/4 skleničkykaparů
1 hrstčerstvých listů bazalky
1 lžícenakládaného zeleného pepře
voda nebo vývar
bílý mletý pepř
olivový olej
sůl
Ostatní:
parmazán nebo jiný tvrdý sýr na ozdobení

Postup:
  1. Přepůlíme lilek, dužinu nakrájíme do kříže, osolíme, necháme 30 minut vypotit, pak likek důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapaný pokapeme olivovým olejem, vložíme do touby vyhřáté na 220 °C a upečeme ho dohněda
  2. Upečený lilek vytáhneme z trouby, pomocí lžíce dužinu vydlabeme
  3. Barevné papriky přepůlíme, zbavíme jadřinců a stopek, nakrájíme na menší nudličky, pórek na tenká kolečka
  4. Na pánvi na olivovém oleji orestujeme na drobno pokrájenou cibuli s plátky česneku a okapanými kousky nakládaných rajčat, přidáme papriky, nasekané kapary, kolečka pórku, zelený pepř a dužinu z lilků, zamícháme, mírně podlijeme horkým vývarem nebo jen vodou, osolíme, okořeníme pepřem
  5. Nakonec do směsi přidáme lístky bazalky, zamícháme, necháme mírně zradukovat tekutinu ve směsi
  6. Špagety uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu, okapané pak rozdělíme na talíře, na těstoviny nandáme směs z pánve a ihned, horké, podáváme ozdobené nastrouhaným tvrdým sýrem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy