REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety s nivovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve slané vodě uvařené špagety, okapané promíchané se sýrovou omáčkou z modrého sýra, šlehačky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gZátkových špaget
200 gnivy
125 mlšlehačky
2 lžíceoloupaných a na sucho na pánvi opečených slunečnicových semínek
čerstvé bylinky na ozdobu
čerstvě mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Špagety vložíme do vařící osolené vody společně s jednou lžící oleje a vaříme 8-10 minut, necháme důkladně okapat, dáme stranou a udržujeme teplé
2. Nivu smícháme se šlehačkou dohladka a opepříme
3. Směs promícháme se špagetami, dáme na 1 minutu stranou, aby se omáčka vstřebala, a pak je upravíme na talíř
4. Špagety posypeme slunečnicovými semínky (lze též použít semínka sezamová nebo dýňová) a ihned podáváme ozdobené bylinkami.

Doporučení:

Podáváme s čerstvou vařenou zeleninou, např. brokolicí nebo mrkví.Článek k receptu: Klasika, která neomrzí, těstovinové fleky a české špagety.

Poznámka:

Recept i s fotografií od: Zátkovy těstoviny a mouka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy