Uvařené špagety servírované spolu v rajské omáčce podušenými masovými kuličkami, zdobené nasekanou petrželkou.
Ingredience:
450 g | špaget |
200 g | nakrájených rajčat z konzervy |
400 ml | zeleninového vývaru |
2 lžíce | nasekané petrželky |
špetka cukru | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na masové kuličky: | |
450 g | mletého hovězího masa |
30 g | toustového chleba bez kůrek |
1 ks | vejce |
2 lžíce | nasekané petrželky |
2 lžíce | mléka |
2 lžíce | olivového oleje |
špetka kajenského pepře | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme hovězí mleté maso, rozklepnuté vejce, na drobno nasekanou petrželku, v mléce rozmočené vymačkané kousky chleba, špetku kajenského pepře, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme a vytvoříme kuličky, které necháme 30 minut odpočinout v lednici
2. Potom ve velké pánvi na rozehřátém oleji postupně opečeme ze všech stran masové kuzličky tak, aby zhnědly, vrátíme zpět kuličky, které byly dříve opečené, přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, zeleninový vývar, cukr, sůl, pepř a pak pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut, dokud omáčka nezhoustne a masové kuličky se neprovaří
3. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat, dáme na nahřátou mísu, navrch nalijeme omáčku s masovými kuličkami, mírně promícháme, ozdobíme na drobno nasekanou petrželkou a servírujeme.